Dr.OHHIRA® PŁYNNY JAPOŃSKI KOLAGEN DO PICIA

358,99zł Bez podatku: 332,40zł
  • Kod produktu: SEFR-345
  • Dostępność: W magazynie

Opis

Symbiotyczny kolagen zawierający ekstrakt jagód, owoców, warzyw, grzybów, wodorostów.

  • ANTYOKSYDANTY CoQ10, witamina C, mleczko pszczele, czarne jagody
  • Kolagen morski typu I, II, III
  • TRÓJPEPTYDY kolagenu (Gly-Pro-Hyp)
  • Elastyna
  • Kw. hialuronowy o zawartości 93%
  • Mikrocząsteczkowa masa substancji czynnych
  • Wspaniały smak jagodowy

Opakowanie:

  • 10 fiolek po 20 ml.Opis
  • Oprócz kolagenu elastyna jest również bardzo ważna dla zachowania elastycznej skóry. Elastyna jest elastycznym zwiniętym białkiem, rozciąga się pionowo między naskórkiem a skórą właściwą, wspierając naskórek. Włókna elastyny są bardzo elastyczne. Dlatego po naciśnięciu łatwo przywracają swój pierwotny kształt. Jednak włókna kolagenowe mają niską elastyczność, co skutkuje powstaniem widocznych zmarszczek w miejscach małej elestyczności. Jeśli skóra ma słabą elastyczność z powodu braku elastyny, zagnieceń nie można szybko przywrócić, co prawdopodobnie spowoduje, że zmarszczki staną się zmarszczkami głębokimi.
  • Elastyna powtarza sekwencję rozciągania i relaksu. Jednak badania wykazały już, że jej elastyczność maleje wraz z wiekiem. Ponadto kolagen w skórze wiąże się również z utratą elastyczności elastyny. Kolagen staje się twardszy wraz z wiekiem lub ekspozycją na promieniowanie ultrafioletowe, a następnie przekształca się w nierozpuszczalny kolagen. Ten nierozpuszczalny kolagen zwiększa aktywność elastazy, która jest enzymem rozkładającym elastynę i napędza elastazę do degradacji większej ilości elastyny, co z kolei pozbawia elastynę jej naturalnej elastyczności. Te zmiany w elastynie spowodują zmniejszenie elastyczności skóry i wzrost zmarszczek. Utrzymanie kolagenu w odpowiedniej kondycji sprzyja utrzymaniu elastyczności elastyny.

    Zalety doustnego przyjmowania elastyny

    Podczas gdy kolagen można pobierać z naszej codziennej diety, nie można tego samego powiedzieć o elastynie. Aby zrekompensować zmniejszoną elastynę, konieczne jest zwiększenie jej produkcji w fibroblastach. W ostatnich latach różne badania badające ludzi, zwierzęta i komórki sugerują, że doustne przyjmowanie elastyny jako suplementu diety może zwiększyć produkcję elastyny w organizmie. Gdy elastyna zostanie wchłonięta przez organizm, działa na fibroblasty w skórze, zwiększając produkcję własnej elastyny.

    Napój kolagenowy może uzupełniać kolagen potrzebny do wzmocnienia skóry, a także elastynę, która zapewnia skórze elastyczność. Ponadto ma wysoką wchłanialność, ponieważ zawarty kolagen ma niską masę cząsteczkową. Doskonały produkt wspomagający odmładzanie skóry z wyraźnie widocznymi efektami.


    BADANI

    • Doustna suplementacja określonych peptydów kolagenowych ma korzystny wpływ na fizjologię ludzkiej skóry: badanie z podwójnie ślepą próbą, kontrolowane placebo. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23949208/

    Proksch E, Segger D, Degwert J, Schunck M, Zague V, Oesser S. Oral supplementation of specific collagen peptides has beneficial effects on human skin physiology: a double-blind, placebo-controlled study. Skin Pharmacol Physiol. 2014;27(1):47-55. doi: 10.1159/000351376. Epub 2013 Aug 14. PMID: 23949208.

    Proksch E, Schunck M, Zague V, Segger D, Degwert J, Oesser S. Oral intake of specific bioactive collagen peptides reduces skin wrinkles and increases dermal matrix synthesis. Skin Pharmacol Physiol. 2014;27(3):113-9. doi: 10.1159/000355523. Epub 2013 Dec 24. PMID: 24401291.

    Hexsel D, Zague V, Schunck M, Siega C, Camozzato FO, Oesser S. Oral supplementation with specific bioactive collagen peptides improves nail growth and reduces symptoms of brittle nails. J Cosmet Dermatol. 2017 Dec;16(4):520-526. doi: 10.1111/jocd.12393. Epub 2017 Aug 8. PMID: 28786550.

    Dar QA, Schott EM, Catheline SE, Maynard RD, Liu Z, Kamal F, Farnsworth CW, Ketz JP, Mooney RA, Hilton MJ, Jonason JH, Prawitt J, Zuscik MJ. Daily oral consumption of hydrolyzed type 1 collagen is chondroprotective and anti-inflammatory in murine posttraumatic osteoarthritis. PLoS One. 2017 Apr 6;12(4):e0174705. doi: 10.1371/journal.pone.0174705. PMID: 28384173; PMCID: PMC5383229.

    Clark KL, Sebastianelli W, Flechsenhar KR, Aukermann DF, Meza F, Millard RL, Deitch JR, Sherbondy PS, Albert A. 24-Week study on the use of collagen hydrolysate as a dietary supplement in athletes with activity-related joint pain. Curr Med Res Opin. 2008 May;24(5):1485-96. doi: 10.1185/030079908×291967. Epub 2008 Apr 15. PMID: 18416885.

    Moskowitz RW. Role of collagen hydrolysate in bone and joint disease. Semin Arthritis Rheum. 2000 Oct;30(2):87-99. doi: 10.1053/sarh.2000.9622. PMID: 11071580.

    • Codzienna doustna suplementacja peptydami kolagenowymi w połączeniu z witaminami i innymi związkami bioaktywnymi poprawia elastyczność skóry oraz korzystnie wpływa na stan stawów i ogólne samopoczucie. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30122200/

    Czajka A, Kania EM, Genovese L, Corbo A, Merone G, Luci C, Sibilla S. Daily oral supplementation with collagen peptides combined with vitamins and other bioactive compounds improves skin elasticity and has a beneficial effect on joint and general wellbeing. Nutr Res. 2018 Sep;57:97-108. doi: 10.1016/j.nutres.2018.06.001. Epub 2018 Jun 9. PMID: 30122200.

    Bakilan F, Armagan O, Ozgen M, Tascioglu F, Bolluk O, Alatas O. Effects of Native Type II Collagen Treatment on Knee Osteoarthritis: A Randomized Controlled Trial. Eurasian J Med. 2016;48(2):95-101. doi:10.5152/eurasianjmed.2015.15030

    Skład

    Kompleks AntiAGE TRIO®:

    • kolagen hydrolizowany pochodzenia morskiego i trójpeptydy kolagenu – 7750 mg
    • elastyna pochodzenia morskiego z ryb
    • kwas hialuronowy

    Ekstrakt roślinny poddany pięcioletniej fermentacji OM-X®: oligosacharydy, ekstrakt z owoców śliwy domowej, ekstrakt z liści szpinaku warzywnego, ekstrakt z kolcowoju chińskiego (goji), sproszkowane grzyby shiitake, ekstrakt z liści i łodyg komatsuny, ekstrakt z owoców figowca pospolitego, ekstrakt z owoców borówki, ekstrakt z owoców woskownicy czerwonej, ekstrakt z owoców cytrusów pachnących, sproszkowany agaricus blazei, sproszkowane grzyby maitake, liście i łodygi wodorostów, liście i łodygi alg; dobre bakterie jelitowe. B.breve ss. breve, B.infantis ss. infantis, B.longum, B.lactis, L.acidophilus, L.brevis, L.bulgaricus, L.casei s. casei, L.fermentum, L.helveticus ss. jugurti, L.plantarum, S.thermophilus

    Kompleks antyoksydantów:

    • koenzym Q10 (ubichinon)
    • mleczko pszczele
    • kwas L-askorbinowy (witamina C)
    • sok z czarnych jagód

    Regulator kwasowości kwas cytrynowy, sacharoza, barwnik – karmel, aromaty, zagęszczacz – guma konjac (zawierająca ceramidy)

    20 ml zawiera: hydrolizowany kolagen pochodzenia morskiego (z ryb) o małej masie cząsteczkowej typu I, II i III i trójpeptydy kolagenu – 7750 mg, witamina C – 250 mg (312,5% ZDS*), mleczko pszczele – 50 mg, koenzym Q10 – 12,5 mg, elastyna pochodzenia morskiego (z ryb) – 5 mg, kwas hialuronowy na małej masie cząsteczkowej o czystości 93% – 5 mg.

    *ZDS– Zalecane dzienne spożycie.

    Masa cząsteczkowa składników czynnych:

    ≤500 Da trójpeptydów kolagenu
    ≤1 000 Da kolagenu
    ≤1 100 Da elastyny
    ≤150 kDa kwasu hialuronowego

    Witamina C wspiera prawidłowe wytwarzanie kolagenu, który jest potrzebny do prawidłowego funkcjonowania kości, chrząstki i skóry.
    Nie przekraczać zalecanych dawek.
    Suplement diety nie jest zamiennikiem artykułów spożywczych.
    Przechowywać w temperaturze pokojowej, unikać wilgoci i bezpośrednich promieni słonecznych.
    Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci.
    Ważne są zbilansowana dieta i zdrowy tryb życia.

  • BADANIA KLINICZNE

Opinie (0)

Napisz opinię

Uwaga: HTML nie jest dopuszczony!
    Zła           Dobra